Mayfair Apartment

Open fires, open shelving, opulent materials and natural textures combine to create a restful, gracious, quietly English home.

Rose was asked to design this apartment by a private client who wanted a simple, comfortable retreat.  It is set in the attic space of a period building in Mayfair, in central London, that had lost many of its original period details.

Rose’s goal was to create an interior of interest, charm and softness within a relatively minimal setting. Her design included, in the main living space, a fireplace wall with inbuilt bookshelves and log storage; and a custom-built wood and marble kitchen that can be partitioned from the dining area with rich yet unobtrusive drapes.

Fine antiques and opulent, yet understated, materials lend the apartment depth and graciousness.  Meanwhile, a refined palette, subtle lighting, open shelving and a mix of natural textures such as wood, plaster and the finest linens together create a harmonious interior that is warm, welcoming and restful.

I like to be respectful of space. I always like to create a heart in a room, and also a heart in a home.